Skip to content


Статии

Полезни статии за фотография и осветление.

На български:

Фото Школа Dynaphos

Ревюта на апарати, обективи и аксесоари от Фотосинтезис

Статии, ревюта и репортажи от Photo-cult.com

Статии за фотография,оптика,астрономия, астрофотография и азбучен указател на термините от Пенчо Маркишки

Статии, събития, ревюта и презентации от Photo-Forum.net

Macropic.net – Сайт насочен към любителите на макрофотографията. Съдържа и доста обща информация за фотографията, статии за основните фотографски понятия, съкращения, както и кратки биографии на някои от най-великите фотографи.

Статии и ревюта свързани със снимането на птици и животни -  Личния сайт на Николай Стайков, един от най-добрите български Wildlife фотографи.

Информация и снимки за всички Никонски обективи благодарение на Йовко.

Образователната секция на Photo-Forum.Net – един проект в развитие където ще се добавят статии свързани с фотографията.

На английски

Strobox.com – място където фотографи споделят своите снимки, светлинните източници които са използвали, и разположението им. Един добър сайт за споделяне, коментиране и самоусъвършенстване при рисуването със светлина.

Pixlr.com – програма за обработка на снимки онлайн. Пълната версия е много добра, а имат и Express вариант за основните настройки.

Bojidar Dimitrov’s Pentax K-Mount Page – въпреки че е създаден от българина Божидар Димитров, сайта е на английски. Може би пък  точно поради тази причина,  това е  един от най-пълните и систематизирани източници на информация за обективи, тела и аксесоари свързани с  Pentax K-mount.
1x.com/tutorials - Тук може да научите как са правени някои от снимките качени от потребителите на един от най-добрия фотографски сайт и социална мрежа 1x.com.


google9505503867c31b4f.html