Skip to content


Фотоконкурс “Брегове. Срещи. Светове”

“През лятото обикновено се отправяме към различни брегове – били те морски, речни, планински, духовни. Бреговете са обаче и още нещо – граница, но и нов хоризонт. Край, но и ново начало. Нещо, което оставяме, и нещо, към което се връщаме. Отправна точка за далечни плавания или тих пристан. Мостове или пропасти. Място на срещи – срещи между хора, представи, светове.

И така, играейки си един ден в пясъка на времето, от студентски клуб „Будители“ решихме да организираме фотоконкурс под надслов „Брегове. Срещи. Светове“ със стремежа да наредим наесен една пъстра мозайка от летни впечатления под формата на фотоизложба. Конкурсът се осъществява с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Академичната служба за чужденците към Кьолнския университет.

Условия за участие:
Уловените от вашия фотоапарат летни впечатления можете да изпращате до 30.09.2011г. на адрес: photo.buditeli@yahoo.de (до 10 снимки) заедно с информация къде и кога са заснети снимките, както и евентуално ваше заглавие и/или пояснениe. Снимките да бъдат с качество и големина позволяваща изпечатването в размер А3. Класираните на първите три места снимки ще получат награди, осигурени от Държавната агенция за българите в чужбина.

„Всеки истински живот е среща.“ (Мартин Бубер)
Фотоконкурс "Брегове. Срещи. Светове"

ЗА СТУДЕНТСКИ КЛУБ “БУДИТЕЛИ”http://www.buditeli.de/

Създаден през 1996 г., клуб „Будители” е един от ветераните сред българските студентски сдружения в Германия. Основната ни цел е да помагаме на българските студенти с информация за следването и живота в Кьолн/Бон. Друга важна насока е организирането на културни мероприятия, които да представят различни аспекти от българската култура. Сред проектите, които досега сме реализирали, има фотоизложби, литературни четения, дискусии, театрални спектакли, народни танци и др.”

сподели ме

Posted in Конкурси.

Tagged with , .


2 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. johnson says

  “Снимките да бъдат с качество и големина позволяваща изпечатването в размер А3″ – това звучи много абстрактно, особено за човек който не е в час с печатането.
  По скоро дефинирайте минимална и максимална резолюция, както и размер на файла.
  Предполагам не искате да ви пратя 10 тифа по 75Мб, въпреки че това ще е най-добро за печат.

 2. admin says

  Предполагам че всеки средно голям JPEG с необходимото качество би задоволил това изискване, но докато получа допълнително инфо може да питате Димитър Евдокимов от организаторите на адрес d _ evdokimov @ yahoo . de

  ПоздравиSome HTML is OK

or, reply to this post via trackback.google9505503867c31b4f.html