Skip to content


Изложба АВТОПОРТРЕТИ на Павлина Чакърова – София

Арт Галерия АНИМА представя в рамките на Втория Месец на Фотографията в
София:

АВТОПОРТРЕТИ
Павлина Чакърова

4 юли – 4 август, 2011
Откриване: понеделник 4 юли, 19.30h

Очакваме ви!

Арт Галерия АНИМА
ул. „Любен Каравелов” 58, София 1000
Работно време: понеделник-петък: 12:00 – 20:00 | събота: 14:00 – 18:00
Контакти: +359 877 569 759 | +359 2 987 09 94
www.anima-artgallery.com
http://photoacademy.org/themonth

Галерия „Анима“ продължава своята успешна политика да представя млади автори с интересни и провокативни като мислене и възприятие проекти. Изложбата на Павлина Чакърова под мотото „Автопортрети“ е поредното доказателство за това. За авторката това е втората самостоятелна изложба.

Павлина Чакърова работи като фотограф и фоторедактор и се изявява основно с инсталации, обекти и фотографии. През 2009 година тя представя първата си самостоятелна изложба „Сън“ – фотоинсталация, която отразява течащото време и едновременно с това непреходността – една „игра между реалност, асоциации и инсценировка“.

Настоящата изложба в галерия „Анима“ е по-скоро визуален код, който отпраща към представата за собствената идентичност и поражда философски размисъл за дълбочината на човешката природа и същност.

Плоскостта, върху която развива своята идея за серията „Автопортрети“ /пигментен отпечатък на Hahnemühle Photo Rag Baryta/, е метафизичната същност, развита и осмислена чрез използването и разлагането на различни цветове. Павлина Чакърова разглежда проблема за идентичността, комуникацията и взаимодействието между хората, пречупено през призмата на субективното и лично усещане за символиката и „аурата“ на даден цвят.

Тя самата споделя: „В моя проект аз работя с цветовете на собственото си биополе, документирани с помощта на аура камера. Считам, че те манифестират моите душевни състояния и моята индивидуалност“

www.pavlinachakarova.com

Автопортрети на Павлина Чакърова

бутони за споделяне

Posted in Изложби.

Tagged with , , , , .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Continuing the Discussion

  1. Международни фотографски срещи – Пловдив – Mikkro.net linked to this post on October 7, 2011

    [...] Нина Николова и Фернандо Хервас „Чужди във времето” Павлина Чакърова „Автопортрети” Золтан Ванчо, Унгария [...]Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.google9505503867c31b4f.html