Skip to content


“ПОДВОДНИ ПОРТРЕТИ”-фотографска изложба на Михаил Заимов

Подводните портрети на Михаил Заимов са потрети на един свят, недокоснат от човешки ръце, в който естественият ред отрежда на човека непривичната и забравена роля на наблюдател.

За любознателния ум те са среща с непознатото, което съществува редом с нас, скрито в дълбините на големите морета и океани, а формите и ярките цветове изненадват окото. Но фотографиите на Михаил Заимов са нещо различно от запечатване на подводната реалност. Те са врата за свят, в който безкрайното движение и покой съществуват едновременно, в хармония.

Подводните портрети правят потапянето ни в този свят възможно, защото ни освобождават от дейния и непрекъснато активен ум на ежедневието, за да ни върнат в едно естествено и поради това изчезващо състояние – състоянието на съзерцание.  Или онази форма на възприятие, при която в покой и умиротворение ние наблюдаваме света и проникваме зад неговата видима повърхност, за да достигнем в дълбочина, до същността.  Сигурно бихме могли да го наречем и  “реене под водата”.

На 11 април (четвъртък) от 19.00 до 20.00 часа в галерия-сутерен на ФотоСинтезис Арт Център  авторът ще ни разкаже за своите подводни пътешествия и за обитателите на дълбоките води.

Повече инфо за автора и изложбата може да видите на сайта на ФотоСинтезис.

ПОДВОДНИ ПОРТРЕТИ фотографска изложба на Михаил Заимов

бутон за социални мрежи

Posted in Изложби.

Tagged with , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.google9505503867c31b4f.html