Skip to content


Изложба „София преди Синята зона” – 2-16 април – Моста на Влюбените

Кога за последно сте виждали емблематични места в София като пл. „Св. Александър Невски” без автомобили? Ако не си спомняте или пък отговорът е „никога”, ще имате възможност да го сторите по време на изложбата на фотографии и пощенски картички „София преди Синята зона” от 2 до 16 април 2012 г. на Моста на влюбените.

lostbulgaria.comизточник: lostbulgaria.com

Изложбата се организира от сдружение „Фрий София Тур” със съдействието на Столична Община, сайта Стара София, сайта Изгубената България, Асоциация за развитие на София и Sofia Insider’s Guide във връзка с годишнината от обявяването на София за столица на 3 април 1879 г. Медиен партньор на инициативата е Dnes.bg.

Снимките показват София преди да бъде затрупана от многобройни паркинги на открито, автомобили по тротоарите и зелените площи и задръствания. Ще можете да видите над 30 познати места (ул. „Шишман”, ул. „Раковски”, пл. „Александър Батенберг” и др.) с един неузнаваем облик от различни периоди от развитието на града. Изложбата показва и как изглеждат същите тези места в момента.

Заедно ще се повозим на велосипед по жълтите павета без да бъдем притеснявани от клаксони, ще застанем по средата на Орлов мост, ще повървим от Шарения мост до Централна гара, където ще можем да се качим на такси, теглено от волове. Ще видим колко спокоен може да бъде булевард Дондуков на разсъмване. В изложбата са включени и непоказвани досега кадри от архивите на Стара София и Изгубената България, сред които има уникални въздушни фотографии от града.

бутони за споделяне

Posted in Изложби.

Tagged with , , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.google9505503867c31b4f.html