Skip to content


Фотопленер “Зимни пейзажи” 27-29 Януари 2012 год. – с. Медвен

Каним Ви на една фоторазходка в сливенския Балкан, която ще се състои в на 27, 28 и 29 януари. Предвиждаме да се настаним в еко-селище “Синия вир”, намиращо в непосредствена близост до живописното старопланинско селце Медвен. Обекти на нашите пейзажни фотографии ще бъдат зимния балкан, старите медвенски улички и къщи, архитектурния резерват Жеравна, гр. Котел, с. Ичера и др.

За любителите на класическата филмова фотография сме предвидили възможност за снимане на черно бял филм, проявяване и копиране на избрани кадри на място, така че да имаме възможност да направим една импровизирана изложба от черно бели пейзажни фотографии още през вечерта на втория ден от пленера.

Първата вечер ще имаме възможност да се насладим на мултимедийните прожекции, които вече са традиционна част от нашите мероприятия. Този път за водещ на слайдшоуто сме поканили известния български фотограф Николай Димитров – ecobo, който ще покаже част от своята богата колекция кадри от района. Всеки желаещ записан за участие в пленера също ще може да се включи в прожекцията със свои кадри.

За втората вечер сме предвидили прожекция на снимки направени по време на пленера, както и спомената по-горе изложба от филмови фотографии.

За повече информация, подробна програма и записване за участие, може да намерите ТУК

Update – На пленера в Медвен ще има приятна изненадка и за феновете на цифровата фотография. Ще можем да вземем с нас и да изпробваме две компактни камерки на Сигма – DP1x – http://sigma-dp.com/DP1x/concept.html и DP2x – http://sigma-dp.com/DP2x/concept.html – компактни и особено подходящи за пейзажна фотография най-вече поради качеството на изображението, сензора на Foveon и малките им размери и тегло.

Медвен

Николай Димитров - ecobo

Фотография: Николай Димитров – ecobo

бутон за споделяне

Posted in Uncategorized, Изложби, Пленери.

Tagged with , , , , , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.google9505503867c31b4f.html