Skip to content


фотоизложба “Фоторазкази за съдбата на рибаря” – “Ченгене скеле”- град Бургас

Фотоклуб “Осмо Изкуство” и Бургаска Фотографска Общност ви канят на откриването на изложбата “Фоторазкази за съдбата на рибаря”. Фотографиите в нея са направени по време на пленера “Морски труженици”, който фотоклуб “Осмо изкуство” проведе в рибарското селище от 10 до 13 ноември тази година. В рамките на 4 дни, фотографите участници във фотопленера, имаха възможност да станат свидетели на ежедневието на рибарите от рибарско селище “Ченгене скеле” – град Бургас, и макар и за кратко да заживеят с техните болки и радости и да ги пресъздадат посредством техните фотографии. За конкурса с награден фонд осигурен от фотоклуб “Осмо изкуство”, Сдружение “Морски сговор” и фирма Интер Дата Системи ООД – официален представител на Sigma и Lowepro се включиха всички участници в мероприятието.
За селектиране бяха предадени над 140 кадъра. Жури в състав Генчо Петков ф.х.,  Румен Раканов – фоторепортер на агенция Булфото, Цветомир Трънков – фоторепортер и представители на фотоклуб “Осмо Изкуство” селектира 42 кадъра за участие в изложбата и определи кадрите победители в конкурса. Представители на Бургаска Фотографска Общност, участващи в пленера “Морски труженици” решиха да дадат допълнителна награда на кадър от селекцията.

Изложбата ще бъде показана за пръв път по време на празника на рибарите на 18 декември 2011 година в рибарския клуб “Морски сговор” в рибарското  селище “Ченгене скеле”.

В началото на 2012 година, фотоклуб “Осмо Изкуство” със съдействието на БФО ще експонира фотоизложба на тема портрет, в която ще участват най-добрите фотографии по темата направени по време на пленерите “Морски труженици” и “Портрети из живота на художника”.

Наградените кадри може да видите на сайта на фотоклуб “Осмо Изкуство”

Андрей Боянов

 Снимка - Андрей Боянов с допълнителната награда присъдена от БФО

споделяне в социални мрежи

Posted in Uncategorized.

Tagged with , , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.google9505503867c31b4f.html