Skip to content


Снимка на годината – България 2011

Canon Bulgaria кани българските фотографи да участват в конкурса ”Снимка на годината – България 2011”. В конкурса могат да участват само снимки на български автори, заснети през 2011 година.

Раздели
Единични снимки могат да участват в раздел “Репортажна фотография” (код Р) или в раздел “Художествена фотография” (код Х).
Цикъл снимки могат да участват в раздел “Фото есе” (код Е).

Жури
Снимките ще бъдат оценени от жури в състав: Венета Захариева, Георги Лозанов, Явор Попов, Борис Данаилов, Максим Минчев, Станка Желева, Иво Хаджимишев (председател).
Журито взима решенията с мнозинство.
“Канон България” си запазва правото да прави промени в състава на журито, ако някой от членовете му не е в състояние да участва в оценяването на творбите в периода януари – февруари 2012 г.

Награди
Наградата “Снимка на годината” се присъжда във всеки раздел и е на стойност:
Репортажна фотография - 3000 лв.
Художествена фотография - 3000 лв.
Фото есе - 3000 лв.
Снимките, номинирани за награда във всеки раздел, получават премия в размер на 500 лева всяка.

Конкурсът ще излъчи “Снимка на 2011 година” във всеки раздел и ще подбере авторите и снимките, които ще бъдат включени в ежегодната Национална фотографска изложба “Снимка на годината”, която се организира и провежда съвместно с Националната художествена галерия. По избор на журито, участвали в конкурса снимки ще бъдат откупени за обогатяване фонда на НХГ с произведения на съвременната българска фотография.

Решението на журито ще бъде обявено при откриване на изложбата и публикувано в интернет страницата на Canon Bulgaria (www.canon.bg).

Националната фотографска изложба “Снимка на годината” ще се проведе в залите на НХГ през месец 2012г. През годината изложбата ще гостува на художествени галерии и в други градове на страната.

Всички участници ще бъдат уведомени лично, снимки на кои автори са номинирани за награди или откупуване, както и за тези, които са включени в изложбата, в случай че са предоставили достатъчно информация за кореспонденция.

Крайният срок за получаване на снимките е 23 декември 2011 г.

 

 

Правила за участие [PDF, 70 KB]

Формуляр за участие [PDF, 34 KB]

бутон за социални мрежи

Posted in Uncategorized.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.google9505503867c31b4f.html