Skip to content


Фотопленер “Морски Труженици” – Ченгене Скеле /10-13.11.2011/

Фотопленер “Морски труженици”

 Фоторазкази на тема “Съдбата на рибаря”

10 – 13.11.2011

“Бихме искали да представим на Вашето внимание първото от двете фотографски събития посветени на портретната фотография, които планираме да проведем до края на годината.

Още преди създаването на нашия фотоклуб, идеята за фотопленер посветен на трудния живот на хората отдали живота си на борбата с морето, вълнуваше мислите ни. Сега, няколко години по-късно бихме искали да представим на вашето внимание фотопленера “Морски труженици – фоторазкази на тема “Съдбата на рибаря”.

В разгара на риболовния сезон Ви каним на едно фотографско приключение в рибарско селище “Ченгене скеле” – гр. Бургас. В рамките на няколко дни ще имаме възможност да заснемем труда на рибарите в селището, да наблюдаваме от близо тяхната работа в морето и на сушата, да си почиваме заедно с тях и да слушаме разкази за случките, които са преживели. Надяваме се, че ще усетим радостта от успешния улов и сладостта на почивката след завръщането в родния залив и ще ги пресъздадем в снимките си.

За повече информация и подробна програма – ТУК
Записване за участие – ТУК

За допълнителна информация сме на ваше разположение.

Екип на фотоклуб “Осмо Изкуство””

Хотели в Бургас

Фотопленер "Морски Труженици"

Update 03/11/2011 – Ето още малко подробности относно пленера:

1. Осветление Dedolight
За да имаме по-добри технически възможности за добра фотография по време на пленера в организацията се включиха и нашите приятели от Dedo Weigert Film GmbH.  Благодарение на тяхната навременна намеса на разположение на участниците ще бъдат следните осветителни тела dedolight:

Dedolight Felloni – http://www.dedoweigertfilm.de/dedo/default.php?la=0&pg=0000041906&id=Felloni&section=0

Dedolight 5 lights kit – http://www.dedolight.com/www/dedolight/default.php?la=&pg=000004000901&id=DL_PortableStudio&section=1

2. Настаняване:
По време на пленера От 10 до 13 ноември наш дом ще бъде комплекс Миньор – почивна станция разположена в парк Росенец в непосредствена близост до рибарското селище, тъй като според нас идеята е да бъдем максимално близо до рибарите и да направим всичко възможно да заживеем заедно с тях, да усетим тяхната душевност, техните радости и  проблеми и да ги пресъздадем посредством изкуството фотография.

В комплекса ще се състои откриването на пленера, беседата с един от добрите варненски фоторепортери Цецо Трънков, който в момента е и втори капитан на кораб, ще имаме възможността да изгледаме слайдшоу със снимките направени по време на пленера, а защо не да използваме кухнята на комплекса, за да си приготвим гощавката с обещания от рибарите пресен улов.

Повече информация за комплекс “Миньор” може да прочетете на следния линк – http://8artclub.com/na4alo_login_news.php?id_news=19

Малка галерия със снимки от комплекс Миньор може да видите на този линк – http://8artclub.com/komplex_minjor/index.html.

Екип на фотоклуб “Осмо Изкуство”

споделяне на връзка

Posted in Пленери.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.google9505503867c31b4f.html